یک کیلو گوشت مرغ، چند؟ (۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) رئیس اتاق بازرگانی ایران: ایران دهمین تولیدکننده بزرگ موادمعدنی دنیاست خرید کدام نوع طلا برای سرمایه‌گذاری بهتر است؟ رئیس اتاق مشترک ایران و افغانستان: نمایشگاه اکسپو فرصتی برای امیدبخشی به بخش خصوصی در ایران است فروشندگان پرقدرت در صحنه بورس امروز ظاهر شدند + عکس (۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) محکومیت هزار میلیارد ریالی برای عرضه خارج‌ازشبکه گندم در خراسان‌رضوی واردات ۱.۸ میلیارد دلار طلا برای رفع تعهد ارزی در سال گذشته اولویت اختصاص ارز به صنایع داخلی اعلام شد ریزش قیمت دلار به کانال ۵۰ هزار تومان (۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) برنامه جلسات اتاق بازرگانی ایران در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ قیمت طلا و سکه در بازار امروز مشهد (۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) | ادامه ریزش قیمت در بازار تکلیف جدی دولت به وزرا؛ نرخ رشد اقتصادی هر دستگاه در سال ۱۴۰۳ هدف‌گذاری شد ایران‌خودرو قیمت جدید هایما S۷ را اعلام کرد (۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) دلار ارزان شد، کالا نه | شهرآرا علت کاهش‌نیافتن قیمت اقلام را پس از فروکش‌کردن تلاطم‌های ارزی بررسی می‌کند نبود کارگر ماهر دلیل افزایش حوادث ناشی از کار کاهش قیمت دلار حباب سکه را کوچک کرد + جدول (۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) کارِ «طرح ساماندهی کارکنان» قبل پایان کار مجلس یازدهم تمام شود رهن و اجاره در منطقه الهیه مشهد چقدر است؟ + جدول (۹ اردیبهشت ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

 کدام بانک‌ها چک‌های الکترونیکی را صادر می‌کنند؟

  • کد خبر: ۱۳۴۲۶۴
  • ۲۱ آبان ۱۴۰۱ - ۱۲:۰۹
 کدام بانک‌ها چک‌های الکترونیکی را صادر می‌کنند؟
 امروز بانک مرکزی از چک الکترونیک رونمایی کرد. در حال حاضر سه بانک خدمات مربوط به این چک‌ها را ارائه می‌دهد و سه بانک دیگر نیز بزودی این خدمات را آغاز می‌کنند.

به گزارش شهرآرانیوز، بانک مرکزی امروز میزبان مراسم رونمایی از سامانه چکاد یا چک الکترونیکی بود. در این مراسم که با حضور رئیس کل بانک مرکزی، وزیر اقتصاد و وزیر صمت برگزار شد، آخرین قدم در مسیر اصلاح قانون چک برداشته شد.

کدام بانک‌ها چک الکترونیک صادر می‌کنند؟

خدمات مربوط به چک الکترونیک از امروز توسط سه بانک پارسیان، صادرات و تجارت ارائه می‌شود. همچنین بانک‌های کشاورزی، ملت و آینده نیز در حال فراهم کردن مقدمات پیوستن به بانک‌های ارائه خدمات چک الکترونیک هستند و این خدمات به زودی توسط این بانک‌ها نیز ارائه خواهد شد.

البته در حال حاضر خدمات چک الکترونیک تنها به بخش حقوقی ارائه می‌شود، اما این امکان بزودی برای اشخاص حقیقی نیز فعال خواهد شد.

چک الکترونیک چیست؟

چک‌های الکترونیکی همان کاربرد چک‌های سنتی را دارند و تمامی قوانین مربوط به چک‌های کاغذی برای این نوع از چک‌ها نیز صادق است. با این وجود چک‌های الکترونیکی با امضای الکترونیکی صادرکننده آن اعتبار می‌گیرند و مبلغ چک به‌صورت خودکار از حساب صادرکننده به حساب دریافت‌کننده منتقل می‌شود.

همه فرآیند‌های صدور، دریافت و انتقال چک الکترونکی دقیق‌تر، امن‌تر و سریع‌تر از چک‌های کاغذی انجام می‌شود. علاوه بر آن، این نوع چک می‌تواند تا حد زیادی در جلوگیری وقوع جرایم بانکی مثل پولشویی و همچنین فرار‌های مالیاتی مفید واقع شوند.

چک‌های الکترونیکی مزایای دیگری همچون قابلیت رصد لحظه‌ای، هزینه عملیاتی و کارمزد‌های کمتر از چک‌های سنتی و همچنین امکان جایگزینی در همه معاملات را نیز در خود جای داده‌اند.

کاهش جرایم با قانون چدید چک

یکی دیگر از مزایای مهم چک‌های الکترونیک، کاهش چک‌های برگشتی است. زیرا وقتی معامله‌ای انجام می‌شود، دریافت‌کننده چک از سوابق تجاری صادرکننده آن اطلاع به دست می‌آورد و این کار نظارت قانونی بر چک را افزایش می‌دهد.

به این ترتیب با ثبت اطلاعات صادرکننده چک در سامانه‌های مرتبط، امکان صدور چک‌های بی‌محل کاهش یافته و در نتیجه احتمال برگشت خوردن و کلاهبرداری نیز کمتر می‌شود.

بر اساس آمار‌ها نقش قانون جدید چک در کاهش جرایم مرتبط به چک بسیار پررنگ بوده است. به طوری که طبق اعلام مهران محرمیان، معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی، اجرای قوانین چک باعث شده که تعداد زندانیان مرتبط با چک در سال جاری، بیش از ۹۰ درصد نسبت به سال ۹۶ کاهش پیدا کند.

منبع: تجارت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->